Åh kom og kig...

Åh, kom og se...

Det er over igen; Julafton! En aften fuld af rolige, chatterande og väldigt glada barn. At gøre overspringshandlinger, lange dikter og som en stor overspringshandling beset i Sinterklaas. En aften, som mange børn har set frem emot i veckor, ibland månader. I den her blog kommer Ineke Janssen for at fortælle om sin families Sinterklaashelg. De fejrede julafton i år på en meget speciel plads...

Hej alle sammen! Jeg heter Ineke och är mamma till två pojkar på fem och sju år. I år fejrede vi Sinterklaas i vores semesterhus i Moreira. Dette er en mystisk gammel spansk fiskeby på Costa Blanca. Vi brukar finnas här två eller tre gånger om året. Naturligvis har vi ikke kunnet gøre så meget i Holland på grund af de omstændigheder, vi alle må leve med nu. Derfor tænkte jeg og min kompis, at det skulle være skønt at køre iväg några veckor i december för en omväxling i år. Dette er noget, vi normalt aldrig gør. De seneste år har vi altid fejret Sinterklaas med hele familien i Holland. Desværre var dette ikke muligt på grund af de foranstaltninger, som vidtogs under Sinterklaas, og det var derfor, vi bestemte os for at tage en pause.

I fredags den 3. december fløj vi fire til Alicante. Resan gik smidigt. Fra flyet kørte vi til vores hus i Moreira i en hyrbil. En times rejse gennem bjergene og langs Costa Blancas kyst. Det her føles som at komme hjem! Solen skinner og med en behagelig temperatur på femton grader kommer du ikke til at høre os klage.

Väl på vägen började mina söner ställa frågor om Sinterklaas. De syntes, det var konstigt, at vi skulle til Spanien, mens Sinterklaas kører fra Spanien til Holland. Forklar det! De undrade också hur paret Petes kan ta med sig sina presentatörer hela vägen till Spanien. Dette er naturligvis ingen problem, eftersom tilstrækkeligt mange Petes har stannat i Spanien specielt for børn. De var väldigt nöjda med detta, för de ser såklart i hemlighet fram emot presenterna.

Efter en rolig dag med afkobling i huset var det endtligen dags. 5:e december. Våra söner vaknade tidigt och gick så fort som möjligt till vardagsrummet, där de hittade ett spår av pepparkakor och godis. De fulgte spåret til sina skor fulla av presenter och godsaker. De var glade for, at Pietjes var kommet forbi. Fulla av glädje och tillfredsställelse lekte de med sina nya leksaker hela dagen lång. Jeg ville ikke vide, at Sankt Nikolaus og Pieten skulle besøge mig igen. Efter middagen var det dags for dikterna som Sinterklaas hade skrivit för alla. Midt i min yngste søns dikt afbrød han et højt smæld på ytterdörren. Våra små spurtade såklart så fort de kunde till dörren för att få en skymt av tomten och hans Pieten, men detta var förgäves. Hvad de fandt var en stor påse fuld med præsentator. Vi begyndte vores semesterkväll, överlyckliga och överraskade, i underbara Spanien!

Det var en meget lykkelig dag, og vores barn elskede den. Jeg er bange for, at vi nu må få besøg af Sinterklaas i Spanien hvert år, hvilket mamma og pappa såklart ikke har gjort! Sammantaget er det definitivt anbefalet at fira semestern på en anden plads for en omväxling. Definitivt värt ett försök!

Læs næste

Ideel til en weekend i centre parcs
Kom igennem de kolde dage med et stærkt immunforsvar

Skriv en kommentar

Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles integritetspolitik. Anvendelsesbetingelserne gælder.